Orofaciale vansker​

Dette omhandler vanskeligheter med spising, drikking, tale, mimikk, rensing av munnhulen og håndtering av saliva (spytt).

Orofaciale vansker innebærer dysfunksjon av ansiktsmuskulaturer som kinn, kjeve, leppe og/eller tunge. Nedsatt muskelfunksjon kan påvirke utviklingen av ansiktsstrukturen, tygging, svelging, biting, pust og artikulasjon. Årsakene kan være: – overfølsomhet eller nedsatt følsomhet i sanseorganene – muskelkoordinering – genetiske forhold (som Downs syndrom, Cerebral parese o.l.) – fødselsskader, traumer eller forstyrrelser i nervesystemer – andre medisinske tilstander. Fokuset i en behandling vil være å styrke og forbedre den orofaciale muskulaturen opp mot den foreliggende vansken. Vanligvis krever dette en intensiv intervensjon og samarbeid mellom flere ledd.

Dersom orofaciale vansker forhindrer dagligdagse gjøremål, er det viktig å søke hjelp så raskt som mulig. Ved Logopedi Lab kan vi veilede og behandle gjennom Oral placement therapy (OPT) og Orofacial myofunksjonell terapi (OMT). Rask behandling kan bidra til å forhindre langtidseffekter. Hos oss kan både barn og voksne søke hjelp.

Behandling​

Logopedi Lab tilbyr behandling eller rehabiliteringer av vansker tilpasset deres behov og ønsker. Uansett årsak tilbyr vi logopedi for å hjelpe våre pasienter med å gjenvinne evnen til å kommunisere tydelig. Vi samarbeider med hver enkelt for å lage en personlig behandlingsplan som tar hensyn til deres spesifikke behov og mål. Ved å jobbe tett med våre pasienter og deres familier, gir vi støtten og ressursene de trenger for å overvinne utfordringene.

Veiledning

Logopedi Lab tilbyr oppfølging som kreddersys etter individets behov. Vi er opptatt av å danne et helhetlig inntrykk av personen som søker hjelp. Vi bruker språket i ulike oppgaver hvor du skal bruke språket. Dette innebærer både både snakke, skrive, lese og forstå tale.

Kommunikasjon, både muntlig og skriftlig, er viktig i hverdagslivet. Vi vil gi deg råd om hvordan du kan kommunisere effektivt. Vårt mål er å hjelpe deg med å danne et helhetlig inntrykk av den som søker hjelp og å forbedre deres kommunikasjonsevner.

Kontakt oss hjerne om du har noen spørsmål!